Krönikör Gäst
Dagens gäst: Jimmy Thelin, huvudtränare Jönköpings Södra IF
Torsdag 12/3 2015

Jimmy Thelin är en av de yngre tränarförmågorna i svensk elitfotboll och tog över huvudansvaret i Jönköpings Södra IF under 2014 när Superettan var inne i fjärde omgången. Det var ett tufft och utsatt läge med lokal konkurrenten Husqvarna högst upp i tabellen och J-Södra i botten. Året summerades med att J-Södra hade nått klubbens bästa placering på 40 år. Här ger han sin syn på ledarskap och hur han ser på sitt jobb som fotbollstränare.

Fotbollsindustrin (F): Vad är en ledare för dig?
Jimmy Thelin (JT):-En ledare är någon som man vill följa, inte någon man är ”tvingad” att följa. 

F: En tränares jobb är inte bara komma till träningar och matcher. Det finns mer att göra utanför plan. Kan du förklara för våra läsare vad man har för övriga uppgifter som man som tränare skall hantera?
JT: - Det skiljer nog en del mellan föreningar beroende på storlek och resurser. Men ser vi till mina arbetsuppgifter så är de utöver planering av träningar, genomgångar, matcher och även genomförande av dessa, en hel del ytterligare. Dels alla delar som krävs för att göra en korrekt planering, alltså motståndaranalyser, spelarmöten, tränarmöten, ledarstabsmöten (inkl. rehab-teamet), osv. Dels den media hantering som krävs runt laget. Utöver det har du allt arbete med att vara delaktig i att utveckla den sportsliga sidan av föreningen med fotbollskommittémöten, scoutinggruppsmöten, elitungdomsmöten, osv. Dessutom skall du bidra genom t.ex. föreläsningar till bättre förutsättningar för marknad att göra sitt jobb och skapa bättre ekonomiska förutsättningar för föreningen. Någonstans skall du också kontinuerligt se till att ha tid att utveckla dig själv för att säkerställa att du har möjligheten över tid att utveckla dina spelare och ditt lag.


F:
I dagens tränarstaber finns flera specialister: huvudtränare, fystränare, spelanalytiker, sjukgymnaster, o.s.v.… hur hanterar du allas arbete?
JT: Avstämningsmöten varje vecka, första dagen efter spelad match. Då vi inte har resurser att ha någon mer än materialaren heltidsanställd så ser vi till att mötas i god tid innan varje tillfälle vi har tillsammans med truppen. Det innebär att vi ses minst 2timmar innan första tillfället efter match, 75min innan övriga träningar/möten/utbildningar. 

F:Hur får du ihop ett ledarteam?
JT: Jag tycker att alla förtjänar en chans att visa vad de går för. När jag klev på i Jönköpings Södra så fanns det ett team, de har samtliga fått ett år förlängt. De har fått riktlinjer för vad de ska klara av och utföra samt vad som krävs av dem för att driva verksamheten framåt. Efter det utvärderar jag deras profiler och ser om de passar in i staben. De vet vad jag förväntar mig av dem. Det är ingen skillnad för dem eller en spelare. Som huvudtränare måste du kunna lita på din stab och spelare. De måste också ha samma drivkraft som du själv för att få laget att gå framåt i denna konkurrenskrävande verksamhet.

F: Hur får du en grupp att arbeta ihop snabbt?
JT:Man måste vara distinkt i början av en gruppsammansättning. Efter en tid så observerar man mer och ser till att de inte tappar spåret. Tanken är att det ska vara ordning och disciplin men samtidigt kännas avslappnat. Vi ska behandla varandra som gentlemen och lita på varandra. Lojalitet är ett nyckelord här.

F: Hur motiverar du en grupp?
JT:Jag vill få alla att känna sig viktiga och betydelsefulla. Bästa motivationen är att få spela, därför har vi tydliga principer utifrån vår taktik och kräver ett visst beteende som vilar på våra kollektiva värderingar så de hela tiden vet vad de ska uppfylla för att få spela. Vi måste vara noga i vår scouting så att vi får in rätt profiler som vi vet är redo för startelvan ELLER på sikt kan utmana för speltid. Som tränare ska jag kunna lita på spelarna och de på mig. Kvalitén på spelarna kommer alltid skilja sig åt, så vissa spelare spelar 22 matcher medan andra spelar två men de är alla betydelsefulla. När de tränar och spelar så har de mitt fulla förtroende. Vår kvalitét är hur vi arbetar som ett lag, inte i individuell kvalitét enbart. I varje träning arbetar vi med våra principer, så att de blir rutiner. Våra principer är nycklar för att vi ska vinna, så motivationen för spelarna är att lära sig dem individuellt och tillsammans för då vet de att de kommer vinna mer.

F: Hur lägger du upp träningen under försäsongen?
JT: För oss finns bara i säsong eller utanför säsong. Vi tränar vår spelmodell under hela året. Vi tränar på spelet och inte ”övningar”. Vi försöker successivt förbättra vårt utförande av vår spelmodell under hela året, för att förhoppningsvis avsluta året starkare än vi började året.

F: Hur ser du på det taktiska valet när ni matcher: alla spelare anfaller och alla försvarar eller beror på spelares egenskaper? Kan det hända att en eller flera spelare slipper anfalls- eller försvars-moment?
JT: Min spelmodell handlar om att överbelasta ytor och inte hamna i underläge i andra ytor i spelets olika faser. Alla måste vara delaktiga för att vi skall lyckas.

F: Hur stor vikt fäster du på att analysera motståndares egenskaper?
JT: I Superettan är alla lag så pass jämna så det är viktigt att utnyttja alla möjligheter till fördelar. Vi försöker få våra principer att fungera mot motståndaren med strategiska förändringar. Det innebär b.la. att det är ett verktyg för att ta ut den bästa elvan inför den kommande matchen. Ex. behöver du en snabbare spelare i en viss position i den matchen så väljer vi den i vår trupp som motsvarar den kravprofilen bäst, MEN vi spelar fortfarande efter vår spelmodell.


F: Vilken träningsmetod använder du för att utveckla taktiken i ditt lag?
JT: All tid vi tränar bygger vi in helheten i, vi jobbar med att kontinuerligt stärka vår identitet. Allt vi tränar skall stärka vår identitet och vårt sätt att spela. Med andra ord, allt vi gör bygger på vår ”taktik”.

F: Hur hanterar du förluster och vinster?
JT:Det gäller att vara balanserad. Vi kan inte efter en vinst träna mindre eller släppa på taktisk disciplin, eller efter en förlust tro att min metodologi är skit. Allt börjar innan säsongen då man sätter trupp, träningsrutiner, taktik och ledarskap. Sen arbetar man hårt för att få ut maximalt genom sin strategi.

F: Hur tycker du en tränare skall jobba för att utveckla sig själv?
JT: Det jag tror på. Är att grunden för din utveckling är din passion för att nå din vision. Jag tror inte denna vision kan vara låst till att bara se ut på ett sätt. Visionen för spelmodellen måste till viss del vara flytande för att inte slås sönder av ändrade omvärldsförutsättningar.

Utöver detta så är det, enligt mig, viktigast för en tränare är att först och främst skilja på metodologi och metoder och se till att man är trygg i sitt val av metodologi.

Metodologi är det långsiktiga och är du inte trygg med dina val i denna så finns det stor risk att man börjar famla efter trenden eller falla för påtryckningar. När du är trygg i din metodologi då kan du fortbilda dig för att nå din vision. Det jag anser är det bästa tillfället för att utveckla dig själv som tränare är varje enskilt träningstillfälle med ditt lag. Vet du vad du vill få ut av en träning, lägger en strategi för att nå insikt och genomförande kapacitet hos spelarna på valt moment, genomför sedan detta och slutligen noggrant utvärderar processen så är detta det bästa sättet att fortbilda sig själv på.

Självklart är det sedan viktigt att vara nyfiken på övriga världen och dess arbetssätt för att följa i vilken riktning omvärlden förändras. Men det utvecklar dig inget som tränare utan att du själv utsätter dig för att klara att genomföra din spelmodell till fullo i dina träningspass.

Ibland så kan det vara av ännu större värde att inte titta framåt utan gräva i vad som är grunderna i ett tankesätt runt fotboll och dess träningssätt. B.la. besökte jag i vintras Mr Vitór Fradé i Portugal, en av pionjärerna inom ”tactical periodization”. En resa som gav mig mycket personligen.

 

Fotbollsindustrin.se tackar Jimmy för att han tog sig tid och vi önskar honom lycka till i serien!


Signerat Gäst

Om

Kontakt

Senaste / Arkiv


Facebook
http://www.Kreera.com web & design i Falkenberg